Lika nekretnine

Anketa o financiranju vlasničkim i rizičnim kapitalom u Hrvatskoj

Objavljeno: 04.02.2022

OTOČAC - Nastavljajući aktivnosti Hrvatske gospodarske komore na povezivanju financijskih institucija i gospodarstvenika, a u cilju približavanja alternativnih mogućnosti financiranja, upućen je poziv zainteresiranima da sudjeluju u anketi o financiranju vlasničkim i rizičnim kapitalom u Republici Hrvatskoj.

Vlasnički i rizični kapital obuhvaća širok spektar ulaganja u poduzeća u svim fazama razvoja koje odlikuje ulaganje u temeljni kapital poduzeća i ulazak u njegovu vlasničku strukturu. Prvenstveno se radi o poslovnim anđelima, akceleratorima, fondovima rizičnog kapitala (eng. venture capital, growth capital, mezzanine, buyout, private equity), "crowdfunding" platformama (poput Funderbeama). 

Anketu provode Europska investicijska banka (EIB) i Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) u okviru projekta čiji je cilj poboljšati pristup financiranju kroz razvoj vlasničkih i rizičnih ulaganja, kao alternativnih oblika financiranja. Svrha ankete jest dobiti uvid u potrebe i interes poduzeća za vlasničkim i rizičnim financiranjem, kao uvid i u tržišne trendove, nedostatke i prepreke.

Anketa će se provoditi do 6. veljače 2022. godine i sastoji se od 19 jednostavnih pitanja, pri čemu ispitanici ostaju anonimni – obavještavaju iz HGK Županijske komore Otočac.

M.K.

 

Novalja.coom