Lika nekretnine

Vozi se bez vozačke kao s vozačkom

Objavljeno: 07.02.2022

GOSPIĆ - Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri prometne nesreće s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Karlobaga (2) i Otočca (1).
 
Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 40 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i četiri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Gospiću kod 54-godišnjega Gospićanina (1,09 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 113 km/h izmjerena je jučer u mjestu Ričice kada je 73-godišnji Splićanin upravljao osobnim automobilom njemačkih nacionalnih oznaka. Protiv njega će biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.  

Tijekom proteklog vikenda policijski službenici su sankcionirali više osoba zbog vožnje osobnog automobila bez položenog vozačkog ispita i to:

- u Lipovom Polju 24-godišnjeg Perušićanina koji osim što je vozio osobni automobil bez položenog vozačkog ispita, uz sebe nije imao niti jedan važeći dokument sa slikom kojim bi se mogao utvrditi identitet; 
- u Frkašiću i Prijeboju 40-godišnju Zagrepčanku koja je upravljala osobnim automobilom; 
- u Senju 18-godišnjeg Senjanina koji je upravljao osobnim automobilom. 

Policijski službenici su u petak, 4. veljače u 20,40 sati u Lešću zaustavili 32-godišnjaka iz Vukšića koji je upravljao osobnim automobilom i to za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta. On je uhićen, te je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

PU ličko-senjske

 

Novalja.coom