Lika nekretnine

Poziv školama za sudjelovanjem na izložbi „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati“

Objavljeno: 19.02.2022

OTOČAC - Ministarstvo poljoprivrede i ove godine u povodu obilježavanja Svjetskog dana osviještenosti o otpadu od hrane i s ciljem podizanja svijesti javnosti o problematici otpada od hrane, organizira izložbu pod nazivom Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati! te je objavljen Javni poziv svim srednjim školama za sudjelovanjem u ovoj izložbi. Održavanje navedene izložbe predviđeno je za 29. rujna ove godine budući da su taj datum proglasili Ujedinjeni narodi i Organizacija za hranu i poljoprivredu Svjetskim danom osviještenosti o otpadu od hrane, u paviljonu na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu i bit će besplatna za sve posjetitelje.

Ideja izložbe Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati! je da u sedam tematskih sekcija, koje zajedno čine jednu cjelinu, učenici srednjih škola kroz svoje praktične i kreativne radove podignu svijest o problemu bacanja hrane te pruže potrošačima jednostavne savjete kako smanjiti otpad od hrane kod kuće, u restoranu i prilikom kupovine.

Pozvane su sve srednje škole u Hrvatskoj da se prijave na Javni poziv i sudjeluju kao izlagači na izložbi te budu aktivni sudionici aktivnosti koja doprinosi ostvarenju cilja UN Agende za održivi razvoj do 2030. godine, a to znači prepoloviti otpad od hrane na razini maloprodaje i kućanstava te općenito smanjiti gubitke hrane duž cijelog prehrambenog lanca – obavještava Ministarstvo poljoprivrede.

M.K.  

 

Novalja.coom