Lika nekretnine

Prijetilo se, sudaralo, predavalo streljivo ...

Objavljeno: 21.02.2022

GOSPIĆ - Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjim Brinjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje. Sumnjiči se da je u Lipicama tijekom prosinca 2021. godine prijetio ubojstvom 68-godišnjakinji, te tijekom veljače u više navrata prijetio ubojstvom 72-godišnjaku. On je uhićen i predan pritvorskomu nadzorniku, te je nadležnomu državnom odvjetništvu dostavljeno posebno izvješće kao nadopuna zaprimljenih kaznenih prijava.

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je pet prometnih nesreća te je jednom vozaču izrečena kazna zatvora od 60 dana.

Jedna prometna nesreća je s dvije lakše ozlijeđenim osobama, a dogodila se na području Otočca. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (3) i Korenice (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 75 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak, 18. veljače u Čoviću kod 27-godišnjeg Lešćeranina (1,85 g/kg), a koji je ujedno i upravljao osobnim automobilom bez položenog vozačkog ispita te uslijed alkoholiziranosti izgubio nadzor nad automobilom i udario u autobus, kojom prilikom su dvije osobe iz autobusa lakše ozlijeđene. 27-godišnjak je uhićen i uz optužni prijedlog doveden na saslušanje u Općinski sud u Gospiću gdje je rješenjem suda proglašen krivim te kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 60 dana, te mu je određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana u Zatvoru Gospić.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 246km/h izmjerena je jučer na autocesti između čvora Gospić i odmorišta Zir, kod 42-godišnjega Hrvata koji je upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od tri mjeseca.

U petak su građani u Gospiću i Otočcu dragovoljno predali razna minsko-eksplozivna sredstva. U Gospiću je građanin predao 45 komada streljiva 9 mm, a u Otočcu 16 metara sporogorećeg štapina, 14 komada elektro detonatorskih kapisli, 9 komada detonatorskih kapisli, tromblonsku trenutnu minu, ručnu bombu M50, 2 ručne bombe M52 i 30 komada raznog streljiva, a sve je to izuzeo i pohranio u skladište do uništenja policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom