Lika nekretnine

Dosta prometnih nesreća

Objavljeno: 28.02.2022

GOSPIĆ - Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je šest prometnih nesreća. Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Otočca. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Korenice (2) i Senja (1).


Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 36 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i četiri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer, 27. veljače u Senjskoj Dragi kod 67-godišnjeg Hrvata (2,15 g/kg) koji je prouzročio i prometnu nesreću s materijalnom štetom, tako da je zaustavio automobil pored desnog ruba kolnika i prilikom napuštanja automobila nije poduzeo sve mjere kojima bi spriječio da automobil sam krene, nakon čega je automobil udario u potporni zid lijevog ruba kolnika.
Protiv njega će nadležnom sudu biti dostavljen optužni prijedlog.


Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim Modrušaninom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. Sumnjiči se da je noću 30./31. srpnja 2021. godine u Brinju iz nezaključane garaže ukrao motocikl u vlasništvu 30-godišnjaka. Protiv njega se nadležnomu državnom odvjetništvu dostavlja posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

M.K.

 

 

Novalja.coom