Lika nekretnine

Bogat vikend svakakvim kriminalom

Objavljeno: 08.03.2022

GOSPIĆ – Policijski službenici Policijske postaje Gospić su u petak, 4. ožujka 2022. godine u 21,39 sati u Gospiću uočili vozača osobnog automobila u činjenu prometnih prekršaja te su ga pomoću svjetlosnih signala zaustavljali, na što se on oglušio. Vozač je i naglo povećavao brzinu kretanja automobila uslijed čega je je dolazilo do proklizavanja pneumatika te je automobilom prelazio u prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera. Nakon nekog vremena je zaustavio automobil u pješačkoj zoni, te je utvrđeno da je automobilom upravljao 29-godišnji Gospićanin i to pod utjecajem alkohola (1,67 g/kg). Isti je policijskim službenicima odbio dati na uvid vozačku dozvolu, te je nakon što mu je priopćeno da će biti smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva pokušao pobjeći. Zbog počinjenih prekršaja nadležnom sudu će biti podnijet optužni prijedlog, te su mu izdane obavijesti o počinjenom prekršaju i obavezni prekršajni nalog. Nadalje je osumnjičen da je prilikom postupanja policijskih službenika prema njemu u više navrata prijetio smrću policijskom službeniku, te je uhićen, doveden pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv njega podnesena je nadležnomu državnom odvjetništvu.

Od rujna 2021. do 5. ožujka 2022. godine u Senju je nepoznati počinitelj provalio u garažu iz koje je ukrao 2.000 litara loživog ulja u vlasništvu 28-godišnje Zagrepčanke. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjim Gospićaninom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe.
Sumnjiči se da je u četvrtak, 3. ožujka u Gospiću u obiteljskoj kući u vlasništvu 72-godišnjaka iz ormarića ukrao 2.800 kuna. Protiv njega će nadležnomu državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirane su 4 prometne nesreće. Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3) i Otočca (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 29 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i tri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Otočcu kod 33-godišnjeg Hrvata (2,03 g/kg).

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom