Lika nekretnine

U e-savjetovanju Pravilnik o provedbi Programa potpore za nabavu mineralnog gnojiva

Objavljeno: 17.03.2022

OTOČAC - Ministarstvo poljoprivrede je 16. ožujka uputilo u postupak elektronskog savjetovanja s javnošću Nacrt Pravilnika o provedbi Programa potpore male vrijednosti poljoprivrednicima za nabavu mineralnog gnojiva u cilju osiguravanja određene nadoknade porasta cijene gnojiva kako bi se osiguralo zadržavanje dosadašnje razine poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj. Program je vrijedan 200 milijuna kuna i predviđa se da će obuhvatiti 88.000 gospodarstava.

Program je predviđen za poljoprivredna gospodarstva na kojima se uzgajaju ratarske kulture, trajni nasadi, povrće, ukrasno bilje i ljekovito bilje, a prihvatljivi su proizvođači upisani u Upisnik poljoprivrednika, koji su podnijeli Jedinstveni zahtjev za potporu Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju  u 2021. godini, s poljoprivrednim površinama većim od jednog hektara na kojima se uzgaja jedna ili više prihvatljivih kultura.

Potpora se dodjeljuje u iznosu od 450 kuna po hektaru za prvih 10 hektara poljoprivrednog gospodarstva te 250 kuna po hektaru za preostalih 10 hektara poljoprivrednog gospodarstva, do ukupno 20 hektara površina poljoprivrednog gospodarstva korisnika potpore – priopćava Ministarstvo poljoprivrede.

M.K.

 

Novalja.coom