Lika nekretnine

U e-savjetovanju Program potpora za poticanje djelatnosti prerade drva i proizvodnje namještaja za 2022.

Objavljeno: 22.03.2022

OTOČAC - Ministarstvo poljoprivrede je 18. ožujka uputilo u postupak elektronskog savjetovanja Prijedlog Programa dodjele potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti prerade drva i proizvodnje namještaja na području Hrvatske za 2022. godinu, vrijedan 30 milijuna kuna.  

U okviru ovoga Programa dodjeljivat će se bespovratna sredstva za ulaganje u proizvodnu tehnologiju i postrojenja, proizvodno-poslovni objekt, informacijsku i komunikacijsku tehnologiju te za sudjelovanje na sajmu ili izložbi.

Intenzitet potpore je 70 posto od ukupno prihvatljivog troška, a najviši iznos po korisniku je milijun kuna za ulaganje u proizvodnu tehnologiju i postrojenja i proizvodno-poslovni objekt dok je taj iznos 200.000 kuna za ulaganje u informacijsku i komunikacijsku tehnologiju te 350.000 kuna za sudjelovanje na sajmu ili izložbi. Gornja granica potpore male vrijednosti koja se dodjeljuje jednom poduzetniku ne smije prelaziti 200.000 eura u tekućoj fiskalnoj godini te tijekom prethodne dvije fiskalne godine.

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću otvoreno je do 25. ožujka – priopćava Ministarstvo poljoprivrede.

M.K.

 

Novalja.coom