Lika nekretnine

Oprez pri spaljivanju suhe trave

Objavljeno: 24.03.2022

GOSPIĆ - Dolaskom ljepših dana započela je sezona radova na poljoprivrednim površinama, a samim time započeli su i radovi na čišćenju poljoprivrednih i drugih površina, često spaljivanjem korova, suhe trave i ostalog niskog raslinja.

Od početka 2022. godine do danas,  na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 98 požara na otvorenom prostoru. U cilju prevencije ovakvih i sličnih događaja, upozoravamo građane koji spaljuju korov, suho raslinje, granje i slično, da svako nekontrolirano loženje vatre na otvorenom prostoru može prouzročiti požar.

Prilikom spaljivanja često dolazi do požara velikih brzina koji oslobađaju veliku količinu topline uz visoku temperaturu te ugrožavaju imovinu i ljudske živote.

U slučaju spaljivanja apeliramo i pozivamo sve građane da obrate posebnu pozornost pri nadziranju vatre i rukovanju lako zapaljivim predmetima i tvarima.

Jučer je građanin u Divoselu pronašao dva metka za beztrzajni top call. 82 mm s reaktivno-kumulativnim zrnom M72, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom