Lika nekretnine

Neovlašteno koristili tuđe automobile

Objavljeno: 04.04.2022

GOSPIĆ - Policijski službenici Policijske postaje Gospić i Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalistička istraživanja nad 20-godišnjakom i maloljetnikom s područja Gospića zbog osnova sumnje da su počinili više kaznenih djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari. Sumnjiče se da su neovlašteno oduzimali tuđa motorna vozila radi privremene uporabe ulazeći u otključane osobne automobile u kojima su se nalazili i original ključevi i to: 

  • 26. ožujka u Ličkom Osiku, pokrenuli su automobil u vlasništvu 58-godišnjaka, koji su odvezli u Kosinjski Bakovac gdje su ga ostavili nakon što su udarili automobilom u kamen; 
  • 1./2. travnja u Ličkom Osiku, pokrenuli su automobil u vlasništvu 55-godišnjakinje koji su ostavili u mjestu Špilnik; 
  • 1./2. travnja u Otočcu su pokrenuli automobil u vlasništvu 62-godišnjaka a potom ga ostavili u drugoj ulici u Otočcu; 
  • 2. travnja u Gospiću su pokrenuli automobil u vlasništvu 50-godišnjaka i ostavili ga u mjestu Vukšić.


Nadalje se sumnjiče da su 1./2. travnja 2022. godine u Gospiću pomoću podesnog alata otključali vrata prtljažnika osobnog automobila u vlasništvu 58-godišnjaka, ušli u automobil, otkinuli zaštitnu plastiku oko volana i skinuli poklopac pretinca s osiguračima i pokušali automobil upaliti no u tome nisu uspjeli.

Oni su uhićeni, 20-godišnjak je doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a posebna izvješća kao nadopune kaznenih prijava podnesena su nadležnomu državnom odvjetništvu.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je pet prometnih nesreća te su sve s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3), Otočca (1) i Korenice (1). U tom periodu utvrđena su 44 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 1 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Otočcu kod 22-godišnje Hrvatice (0,09 g/kg) koja je počinila prekršaj iz članka 199. Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojim je propisano da mladi vozač ne smije upravljati vozilom ako u krvi ima alkohola.

Jučer je građanin u Otočcu dragovoljno predao 1.288 komada raznog streljiva, pet ručnih  bombi, trenutnu tromblonsku minu i dva neispravna spremnika za automatsku pušku, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom