Lika nekretnine

Hrvatskim ribarima na raspolaganju 105 milijuna kuna iz državnog proračuna

Objavljeno: 05.04.2022

OTOČAC - Kako bi se ublažili gospodarski i socijalni negativni učinci na sektor ribarstva te financijski pomoglo sektoru, prvenstveno u smislu osiguravanja likvidnosti za daljnje poslovanje te očuvanje radnih mjesta, Ministarstvo poljoprivrede provodi mjeru pomoći državnim potporama putem bespovratnih sredstava za ribare, uzgajivače u akvakulturi i prerađivače proizvoda ribarstva i akvakulture, a za njenu provedbu planirano je ukupno 75 milijuna kuna.  

Riječ je o sredstvima državnog proračuna RH, no prema pravilima za državne potpore koje je Hrvatska dužna primjenjivati kao članica Europske unije, ova mjera potpore podliježe odobrenju Europske komisije te je 28. veljače ove godine upućen Europskoj komisiji zahtjev za odobrenjem koji je i odobren 25. ožujka. Odmah po odobrenju potpore, Ministarstvo poljoprivrede izradilo je nadležni Pravilnik kojim se propisuju detaljni uvjeti, kriteriji i način dodjele na objavu.

Kako bi se ubrzao proces podnošenja zahtjeva potencijalnim korisnicima i ranije je upućen popis dokumentacije kako bi po objavi Pravilnika svi bili spremni za slanje i podnošenje zahtjeva, za što je rok 15. travnja – priopćava Ministarstvo poljoprivrede.

M.K.

 

Novalja.coom