Lika nekretnine

Dosta prometnih, malo zlouporabe položaja, malo brze vožnje i ponešto alkohola

Objavljeno: 11.04.2022

GOSPIĆ – U četvrtak se u 16,25 sati na autocesti kod Mogorića dogodila prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom. Prometna nesreća dogodila se kad je 26-godišnji Đurđevčanin upravljao skupom teretnih vozila u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Koprivnici te je sletio s ceste i prevrnuo se na bok probivši središnje dvoslojne zaštitne metalne ograde. U prometnoj nesreći vozač je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Zadru.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjom hrvatskom državljankom zbog osnova sumnje da je počinila kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, te povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. Ona se sumnjiči da je od 7. siječnja 2015. do 24. prosinca 2019. godine kao ravnateljica pravne osobe sa sjedištem u Senju zlouporabila svoj položaj i ovlasti te protivno Zakonu o udrugama samostalno, fiktivno osnovala tijela pravne osobe krivotvorivši potpise predsjednice skupštine i članova odbora na statutu, a potom i druge odluke i dokumente koje donose skupština i odbor. Nadalje se sumnjiči da je protupravno koristila kreditnu karticu pravne osobe za kupnju roba i usluga u privatne svrhe i vršila isplate s poslovnog računa bez opravdanja stvarnog utroška, te je prisvojila mobilni uređaj i tablet čime si je ukupno pribavila protupravnu imovinsku korist u iznosu ne manjem od 138.405,50 kuna. Također se sumnjiči da nije vodila poslovne knjige koje je bila dužna voditi sukladno Zakonu o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija. Protiv nje je nadležnom državnomu odvjetništvu dostavljena kaznena prijava.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri prometne nesreće koje su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića, Korenice i Novalje. U tom periodu utvrđeno je 37 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 9. travnja u Gospiću kod 33-godišnjaka (1,67 g/kg).

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom