Lika nekretnine

Otvoreni natječaji za vodoopskrbu i distributivne centre za voće i povrće

Objavljeno: 18.04.2022

OTOČAC – Ovih dana su predstavljena dva natječaja u okviru Nacionalnog programa oporavka i otpornosti, ukupne vrijednosti 1,61 milijardu kuna, pri čemu će se jednim bespovratno sufinancirati projekti vodnog gospodarstva, dok je drugi usmjeren na ulaganja u logističko-distributivne centre za voće i povrće.

Što se tiče vodoopskrbe, za financiranje projekata razvoja javne odvodnje otpadnih voda i javne vodoopskrbe namijenjeno je milijardu kuna, a za izgradnju i opremanje logističko-distributivnih centara za voće i povrće 610 milijuna kuna. Oba natječaja su otvorena.

Cilj provedbe tog natječaja je da se 45.000 hrvatskih građana priključi na sustav javne vodoopskrbe, a njih 400.000 na sustav javne odvodnje. Trenutno u Hrvatskoj oko 94 posto građana ima mogućnost priključenja na vodoopskrbnu mrežu, a njih 57 posto na sustav javne odvodnje. Ciljevi su i smanjenje zagađenja okoliša i vodnih resursa otpadnim vodama, a tu je i smanjenje gubitaka u sustavima javne vodoopskrbe.

A što se tiče logističko-distributivnih centara, ovim pozivom, između ostaloga, se namjerava financirati izgradnja tri do pet takvih centara, kapaciteta od 3.000 do 12.000 tona za skladištenje voća i povrća – priopćava Ministarstvo poljoprivrede.

M.K.
 

Novalja.coom