Lika nekretnine

Karmelijada u svibnju na Udbini

Objavljeno: 23.04.2022

UDBINA - Nakon dvije godine stanke krajem svibnja na Udbini će biti održan godišnji susret za mlade u duhu Karmela pod nazivom Karmelijada.

Ove godine bit će to susret u proširenom izdanju i zajedništvu s laicima, braćom karmelićanima i sestrama karmelićankama BSI u crkvi Svetišta hrvatskih mučenika.

Program za mlade trajat će dva dana – 29. i 30. svibnja, a za sve ostale jedan dan – 30. svibnja. Ovogodišnje geslo Karmelijade bit će „Ali oni ga pobijediše krvlju Jaganjčevom i riječju svoga svjedočanstva“.

Prijave su do 15. svibnja, a pripreme su krenule po zajednicama. Organizatori pozivaju mlade i laike da se priključe u svoje najbliže karmelske zajednice ili da se jave preko društvenih mreža za daljnje informacije.

Dio ovogodišnje pripreme za Karmelijadu je i objava spota himne karmelske mladeži Duh Karmela. To je dugogodišnja himna u novom ruhu (nova melodija) i novom spotu. Tekst himne napisala je s. M. Leticija Marić, karmelićanka BSI. Glazbu je osmislila Tamara Perc, a aranžman Ivan Škunca zajedno s Filipom Gjudom i Tamarom Perc. Za video produkciju zaslužan je Matijas Knežević. Premijera će biti dan uoči Nedjelje Božjeg milosrđa u subotu 23. travnja u 20 sati. Spot će biti dostupan na youtube kanalu sestara karmelićanki Božanskog Srca Isusova.

IKA

 

Novalja.coom