Lika nekretnine

30 milijuna kuna za preradu drva i proizvodnju namještaja

Objavljeno: 03.05.2022

OTOČAC - Ministarstvo poljoprivrede je 2. svibnja objavilo Javni natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti prerade drva i proizvodnje namještaja na području Hrvatske za 2022. godinu, vrijedan ukupno 30 milijuna kuna.

Dodjeljivat će se bespovratna sredstva potpora male vrijednosti za ulaganje u proizvodnu tehnologiju i postrojenja, proizvodno-poslovni objekt, informacijsku i komunikacijsku tehnologiju te za sudjelovanje na sajmu ili izložbi.

Intenzitet potpore je 70 posto od ukupno prihvatljivog troška, a najviši iznos po korisniku je jedan milijun kuna za ulaganje u proizvodnu tehnologiju i postrojenja i proizvodno-poslovni objekt dok je taj iznos 200.000 kuna za ulaganje u informacijsku i komunikacijsku tehnologiju te 500.000 kuna za sudjelovanje na sajmu ili izložbi. Gornja granica potpore male vrijednosti koja se dodjeljuje jednom poduzetniku ne smije prelaziti 200.000 eura u tekućoj te tijekom prethodne dvije fiskalne godine.

Rok za podnošenje prijava počinje teći 12. svibnja i traje do 31. svibnja ove godine – obavještava Ministarstvo poljoprivrede.

M.K.

 

Novalja.coom