Lika nekretnine

Festival bicikliranja MTB Tour Sveti Rok

Objavljeno: 10.05.2022

LOVINAC – Od 27. do 29. svibnja bit će održana manifestacija pod nazivom Srce Velebita – Sveti Rok MTB Tour. Radi se o svibanjskoj biciklijadi. Ova manifestacija postala je tradicionalnom, ove godine se održava po šesti put, za što se brine Lovinački turistički forum.

Prva i najzahtjevnija tura, bike & hike Sveto Brdo,  starta u petak 27. svibnja ispred Hostela Sveti Rok. Tura se vozi Majstorskom cestom do Lišćanih bunara, odakle kreće planinarski uspon preko visoravni Dušice do vrha Sveto Brdo (1.752 mnv).

U subotu 28. svibnja kreće jedna od najpopularnijih tura bike & hike Tulove grede (1.120 mnv). I ova tura vozi Majstorskom cestom do podnožja Tulovih greda odakle kreće uspon na sam vrh.

Uz Majstorsku cestu vezana je i biciklistička tura Winnetou, koja je na rasporedu u subotu 28. svibnja. Ova tura na planinskom prijevoju Kraljičina vrata kreće u nezaboravan spust biciklima do Jadranskog mora. Prijevoz natrag organiziran je kombijima.

Za obitelji s djecom i bicikliste slabijih kondicijskih mogućnosti svaki dan su organizirane lagane biciklističke ture poljima do Suvajskih bunara, odnosno do doline Vranik uz obilazak nekoliko najljepših izvora pitke vode.

Ove godine uvedena je i tura bike & klik by fOTURA na kojoj će sudionici učiti o fotografiranju od profesionalnih fotografa. Jedna od zanimljivih vizura je i samotna stijena Zir (850 mnv), tura bike & hike Zir prava je prigoda za pogled sa samog vrha stijene.

Bit će tu i prigoda za one željne noćne vožnje, Velebitski šišmiši vozit će padinama Velebita u petak i subotu sa startom u 21 uru.

Lovinački turistički forum/M.K.

 

Novalja.coom