Lika nekretnine

Održan sastanak s predstavnicima Hrvatskog lovačkog saveza

Objavljeno: 15.05.2022

OTOČAC - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je zajedno s državnim tajnikom Šimom Mršićem i ravnateljicom Uprave šumarstva, lovstva i drvne industrije Renatom Ojurović, u srijedu je primila u službeni posjet predstavnike Hrvatskog lovačkog saveza na čelu s novim predsjednikom Ivicom Budorom, koji je na to mjesto izabran nakon iznenadne smrti generala-pukovnika Đure Dečaka.

Tijekom sastanka, u prvom redu, razgovaralo se o temama poput šteta u poljoprivredi, osiguranju za štete od divljači u prometu i usklađivanju postojećeg zakonodavnog okvira s europskom praksom.

Ministarstvo poljoprivrede je kroz operaciju 8.5.2. iz Programa ruralnog razvoja, koja se odnosi na uspostavu i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture odobrilo osam programa lovoovlaštenika. Također, od 2018. do 2022. ukupno je dodijeljeno 108,9 milijuna kuna za financiranje police osiguranja za štetu nastalu od naleta vozila na divljač za područje cijele Hrvatske. U 2021. godini raspisana su dva javna natječaja, za zaštitna sredstva  za policu za štete u poljoprivredi putem kojih je dodijeljeno oko 2,2 milijuna kuna. U tijeku je Natječaj za sufinanciranje police osiguranja za štete od divljači na poljoprivrednim usjevima u vrijednosti 4 milijuna kuna, s rokom prijave do 15. studenoga 2022. godine, a do sada je ukupno dodijeljeno oko 2 milijuna kuna – priopćava Ministarstvo poljoprivrede.

M.K.

 

Novalja.coom