Lika nekretnine

Mnogo prometnih

Objavljeno: 31.05.2022

GOSPIĆ - U petak, 27. svibnja u 20,15 sati u Senju policijski službenici Policijske postaje Senj zaustavili su teretni automobil zagrebačke registracijske oznake kojim je upravljao 67-godišnjak. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja u vrijeme kada mu je trajno poništena i oduzeta vozačka dozvola zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova.

Također je utvrđeno kako se radi o višestrukom recidivistu u činjenu istovrsnih prekršaja  u cestovnom prometu te mu je zbog toga privremeno oduzet teretni automobil kojim je upravljao do donošenja sudske odluke. Protiv njega će nadležnom sudu biti dostavljen optužni prijedlog.

U nedjelju, 29. svibnja u ugostiteljskom objektu u Novalji nepoznati je počinitelj s vrata 30-godišnjeg Novaljca otrgnuo lančić i udaljio se u nepoznatom smjeru. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 16 prometnih nesreća.

Četiri prometne nesreće su s lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića (1 prometna nesreća -1 osoba ozlijeđena), Otočca (2 prometne nesreće – 2 osobe ozlijeđene) i Karlobaga (1 prometna nesreća – 1 osoba ozlijeđena).

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (5), Otočca (3), Korenice (2), Senja (1) i Karlobaga (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 55 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i dva prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer, 30. svibnja u Senju kod 34-godišnje Hrvatice (1,11 g/kg).

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom