Lika nekretnine

Polaznicima obuke Središta za razvoj vođa uručene diplome

Objavljeno: 06.06.2022

OTOČAC - Polaznicima 6. naraštaja obuke za razvoj vođa Središta za razvoj vođa “Marko Babić”, Zapovjedništva za obuku “Fran Krsto Frankopan” nakon završne 88 kilometara duge hodnje od Udbine do Knina u srijedu 1. lipnja 2022. na Kninskoj tvrđavi uručene su značke i diplome.

Svečanoj završnoj ceremoniji u Kninu nazočili su zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffanelli, zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” brigadni general Željko Ljubas, zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade brigadni general Dražen Ressler i drugi.

Najboljim polaznikom šestog naraštaja proglašen je desetnik Matija Petrović koji je nagrađen samokresom HS s posvetom načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Na uspješno završenoj obuci polaznicima je čestitao general-pukovnik Šerić i zahvalio je instruktorima što su polaznike profesionalno i posvećeno vodili kroz zahtjevnu obuku. -Završen je ciklus obuke kojim smo dobili još jednu generaciju vođa na nižim taktičkim razinama vođenja i zapovijedanja. Ovo je prilika za podsjetiti se kako je vrhunski obučen i osposobljen vojnik, dočasnik i časnik najvažniji čimbenik razvoja sposobnosti Hrvatske vojske - istaknuo je general Šerić.

Zapovjednik ZOD-a brigadni general Ljubas polaznicima obuke čestitao je na odvažnosti i ustrajnosti te profesionalnosti pripadnika Središta naglasivši kako ono ima zadaću stvoriti kompetentne, odlučne, visokomotivirane vođe taktičke razine. Vođe s domoljubnim duhom i izgrađenim profesionalnim i etičkim osobnostima koji će biti primjer podređenima i oslonac nadređenima u provedbi zadaća.

Instruktor nadnarednik Hrvoje Čavić, jedan od trojice koji su polaznike pratili na hodnji i ujedno polaznik prve pilot obuke, kazao je kako je ova hodnja važna jer predstavlja završni ispit.

Dvodnevna 34 satna hodnja 50 polaznika, među kojima je i pet žena, bila je vrhunac zahtjevne šest tjedana duge obuke koja je počela 25. travnja, a kojoj je pristupilo 60 polaznika. Novost u obuci su i sadržaji na situacijskom poligonu koje je ovaj naraštaj prvi koristio. Od 2019. godine do danas obuku je uspješno završilo 269 polaznika.

MO/M.K.

 

Novalja.coom