Lika nekretnine

Mnogo prometnih nesreća

Objavljeno: 06.06.2022

GOSPIĆ - Tijekom vikenda evidentirano je 13 prometnih nesreća i provedene su preventivno represivne akcije.

Jedna prometna nesreća je s teško ozlijeđenom osobom, a dogodila se 5. lipnja u 12,15 sati u Lukovom Šugarju. Nesreća se dogodila kada je 31-godišnji Austrijanac upravljao motociklom te zbog neprilagođene brzine udario u autobus, nakon čega je vozač motocikla pao na cestu. Potom na motocikl i vozača nalijeću dvojica motorista koji su se kretali iza njega, 49-godišnji i 38-godišnji Austrijanci. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 49-godišnjak, dok je 31-godišnjak lakše ozlijeđen.  

Tri prometne nesreće su s lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Otočca, Senja i Novalje.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom a dogodile su se na području Gospića (3), Otočca (2), Senja (2), Korenice (1) i Novalje (1).
 
Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 30 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je 5. lipnja u Gospiću kod 42-godišnje Hrvatice (2,37 g/kg).

PU ličko-senjska
 

Novalja.coom