Lika nekretnine

200 vojnika i mornara potpisalo ugovore o vojničkoj službi

Objavljeno: 16.06.2022

OTOČAC - Ministarstvo obrane potpisalo je 14. lipnja ugovore o vojničkoj službi u trajanju od dvije godine s 200 vojnika i mornara, čime stječu status djelatne vojne osobe. Nakon vojničke službe pruža im se mogućnost potpisivanja ugovora na neodređeno vrijeme.

Ugovori su potpisani u Središtu za obuku Hrvatske ratne mornarice u Splitu, Središtu za obuku Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva u Zemuniku Donjem, Inženjerijskoj pukovniji u Karlovcu, Topničko-raketnoj pukovniji u Bjelovaru, Središtu za obuku Zapovjedništva za kibernetički prostor i Bojnoj nuklearnoj biološkoj kemijskoj obrani na Plesu, Središtu za obuku i doktrinu logistike u Požegi i Središtu za obuku pješaštva i oklopništva u Đakovu.

Probni rad traje šest mjeseci, a sastoji se od specijalističke vojne obuke u rodovskim postrojbama Hrvatske vojske i obuke na temelju obnašanja vojničke službe.

Po završetku obuke djelatni vojnici i mornari bit će raspoređeni u postrojbe Hrvatske vojske u skladu sa stečenom vojnostručnom specijalnosti sukladno iskazanim potrebama prema mjestu službe: Benkovcu, Bjelovaru, Brijunima, Karlovcu, Kninu, Lastovu, Petrinji, Puli, Sinju, Splitu, Učki, Varaždinu, Velikoj Gorici, Zagrebu i Zemuniku Donjem – priopćava Ministarstvo obrane.

M.K.

 

Novalja.coom