Lika nekretnine

Vozili pijani

Objavljeno: 14.07.2022

GOSPIĆ - Jučer su policijski službenici:
 

  • u Kaliću zaustavili 19-godišnjeg Švicarca koji je upravljao osobnim automobilom te je testiranjem utvrđeno da upravlja automobilom pod utjecajem droge, no odbio je vađenje krvi i urina. Izdan mu je prekršajni nalog u iznosu od 10.000 kuna i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca
  • u Kompolju zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola (1,63 g/kg) upravljao 63-godišnjak koji je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva jer je postojala bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja. Protiv njega će nadležnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.
  • u Gospiću zaustavili osobne automobile, jednim je pod utjecajem alkohola (0,66 g/kg) upravljao 57-godišnjak koji kod sebe nije imao niti jedan osobni dokument, a u svibnju ove godine isteklo mu je i važenje prometne dozvole, dok je drugim automobilom pod utjecajem alkohola (1,27 g/kg) upravljao 24-godišnjak. Isključeni su iz prometa i zbog počinjenih prekršaja uručene su im obavijesti o počinjenim prekršajima 
  • u Novalji zaustavili 35-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola (1,53 g/kg), bez položenog vozačkog ispita upravljao neregistriranim mopedom, te će protiv njega nadležnom sudu biti podnesen optužni prijedlog i 25-godišnjeg Nijemca koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (1,40 g/kg) kojem je izdan prekršajni nalog na iznos od 5.000 kuna.

Policijski službenici Policijske postaje Gospić su sinoć u 3,20 sati u Gospiću pomoću zvučnih i svjetlosnih signala zaustavljali osobni automobil koji se kretao bez upaljenih svjetala, a vozač se oglušio na znakove policije i nastavio kretanje. Zaustavljen je nakon nekoliko minuta te je utvrđeno da automobilom upravlja 33-godišnjak pod utjecajem alkohola (1,98 g/kg). S obzirom da je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva i protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom