Lika nekretnine

Mnogo prometnih nesreća

Objavljeno: 18.07.2022

GOSPIĆ - Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 16 prometnih nesreća, u jednoj su dvije osobe teško ozlijeđene, u pet prometnih nesreća je sedam osoba lakše ozlijeđeno, dok je 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom.
 
Izdvajamo prometnu nesreću u kojoj su dvije osobe teško ozlijeđene, a dogodila se jučer, 17. srpnja u 16 sati u Barić Dragi kada je 60-godišnji Francuz upravljao osobnim udarivši u kameno uzvišenje, nakon čega se odbio na suprotnu kolničku traku i udario u kameni zid. Vozač i 61-godišnja putnica su teško ozlijeđeni i zadržani na liječenju u Općoj bolnici u Zadru.
 
Prometne nesreće u kojima je sedam osoba lakše ozlijeđeno evidentirane su na području Novalje (2), Gospića (2), Senja (1), a s materijalnom štetom su evidentirane na području Novalje (3), Gospića (2), Korenice (2), Senja (2) i Otočca (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.
U tom periodu utvrđena su 52 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak, 15. srpnja u Karlobagu kod 55-godišnjega Križevčanina (2,12 g/kg).

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom