Lika nekretnine

Središnja svečanost obilježavanja 27. obljetnice VRO Oluja u Kninu

Objavljeno: 04.08.2022

KNIN -Središnja svečanost obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja održat će se u petak 5. kolovoza u Kninu.

Program će započeti u 6:30 sati budnicom ulicama grada Knina. Na pomoćnom igralištu stadiona Nogometnoga kluba Dinara bit će organiziran taktičko-tehnički zbor opreme i naoružanja Hrvatske vojske, Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva hrvatskih branitelja koji će se moći razgledati od 8 do 16 sati.

Od 9 sati izaslanstva će polagati vijence kod spomenika hrvatske pobjede „Oluja 95″ na Trgu dr. Ante Starčevića.

Središnja svečanost na stadionu Nogometnoga kluba Dinara počet će u 9:40 sati. U isto vrijeme na Kninskoj tvrđavi predviđeno je podizanje zastave Republike Hrvatske.
Na stadionu Nogometnoga kluba Dinara čitat će se povjesnica VRO Oluja i imena poginulih i nestalih hrvatskih branitelja. U trenutku čitanja imena smrtno stradalih hrvatskih branitelja u VRO Oluja, 122 kadeta HV-a i 122 kadeta policije na Kninskoj tvrđavi istupit će u postroj u spomen na 244 hrvatska branitelja, od kojih su 242 smrtno stradala i dva nestala.

Na kraju svečanosti, predviđen je nastup akrobatske grupe “Krila Oluje” i prelet helikoptera Oružanih snaga RH i policije.

Misno slavlje u 11:45 sati u crkvi Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta predvodit će šibenski biskup mons. Tomislav Rogić – priopćava Ministarstvo obrane.

M.K.

 

Novalja.coom