Lika nekretnine

Proslava Gospe Snježne na Krivom Putu

Objavljeno: 06.08.2022

KRIVI PUT - Po tradiciji se na Gospu Snježnu u Krivom Putu okupljaju Krivopućani iz Hrvatske i inozemstva koji time pokazuju vezanost za svoj rodni kraj i župu koja je početkom prošlog stoljeća imala više stanovnika od Senja.

Misno slavlje je predslavio rektor katedrale Sv. Vida u Rijeci mr. Mario Gerić u suslavlju župnika Krivog Puta i Senja dr. Richarda Pavlića, senjskog dekana i župnika Sv. Jurja Silvija Milina, župnika Brinja i Letinca Josipa Tomljanovića i župnoga vikara Domagoja Tujmera. Pjevanje je predvodio dio katedralnog zbora iz Senja pod vodstvom i uz orguljsku pratnju Ivana Prpića Špike. Svečanost je započela svečanim ophodom s kipom Gospe Snježne od mjesnog groblja do župne crkve.

-Danas svi zajedno slavimo svetkovinu Gospe Snježne a zahvaljujemo i Gospi na 27 godina slobode, pobjede i života u slobodnoj domovini i 27 godina hoda k istinskoj slobodi - istaknuo je na početku propovjednik te podsjetio na, za njega izuzetno dojmljivo sinoćnje iskustvo iz Rijeke i susreta s hodočasnicima iz Ukrajine.

-Zbog rata u Ukrajini na hodočašće u Rijeku došli su samo oni mlađi od 18 godina koji još nisu vojni obveznici. I upravo me razmišljanje jednog od njih izuzetno potreslo. Za kratko vrijeme on navršava 18 godina što mu potencijalno znači odlazak na bojište. Strah mu je vidljiv u očima, držanju, kao da je brzo ostario. To me podsjetilo na nas prije 27 godina. Momku je Božja prosutost dala snagu, jer ako je Bog uz njega život će mu biti miran i spokojan. Zahvalimo danas našim braniteljima na svim žrtvama prinesenim za slobodu - zaključio je homiliju mr. Gerić.

Župnik Pavlić na kraju je svim braniteljima čestitao Dan domovinske zahvalnosti, hrvatskih branitelja i Dan pobjede te zahvalio brojnim župljanima koji su pomogli da se i ove godine dostojanstveno proslavi blagdan Gospe Snježne. Misi su nazočili gradonačelnik Senja Jurica Tomljanović, predsjednik gradskog vijeća Željko Tomljanović i njegov zamjenik Vice Nekić.

IKA

 

Novalja.coom