Lika nekretnine

Teške krađe

Objavljeno: 22.08.2022

GOSPIĆ - U petak, 19. kolovoza, nepoznati je počinitelj u Bunici provalio u poljski kamper i iz ukrao žensku torbu s dokumentima i osobnim stvarima.   

U subotu 20. i nedjelju 21. kolovoza u klubovima na plaži Zrće u Novalji nepoznati počinitelji su ukrali zlatne lančiće otrgnuvši ih s vrata talijanskom i njemačkom državljaninu.

Noću 20./21. kolovoza nepoznati su počinitelji provalili u dva apartmana u Novalji iz kojih su ukrali novac i sunčane naočale vlasništvo četiriju Talijanki te  novac i nakit vlasništvo Makedonke. 

U nedjelju iz noćnog kluba u Novalji nepoznati je počinitelj iz okopojasne torbice vlasništvo Njemice ukrao novčanik s novcem i osobnim dokumentima.
 
U nedjelju, 21. kolovoza iz dva otključana apartmana u Novalji nepoznati je počinitelj ukrao novac, ručne satove i sunčane naočale vlasništvo 23-godišnjeg Austrijanca i petero Talijana.  

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnomu državnom odvjetništvu.

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 20 prometnih nesreća, u kojima je šest osoba lakše ozlijeđeno, a 13 prometnih nesreća je s materijalnom štetom.
 
Evidentirano je sedam prometnih nesreća u kojima je zasad šest osoba lakše ozlijeđeno i to na području Gospića (tri prometne nesreće – tri osobe ozlijeđene), Novalje (dvije prometne nesreće – dvije osobe ozlijeđene), Korenice (jedna prometna nesreća – jedna osoba ozlijeđena) te Senja (jedna prometna nesreća – još nisu okvalificirane ozljede).
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom su evidentirane na području Otočca (6), Novalje (3), Gospića (2), Korenice (1) i Donjeg Lapca (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 11 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je 21. kolovoza u Novalji kada je 40-godišnji Zagrepčanin (1,77 g/kg) prouzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom