Lika nekretnine

Uspješno završio Highlander Velebit 2022.

Objavljeno: 29.08.2022

OTOČAC – Završen je ovogodišnji HIGHLANDER Velebit.  Zanimanje sudionika je bilo poprilično, sudjelovalo je oko 650 sudionika. Bilo je tu domaćih planinara, ali i onih 1z 13 zemalja svijeta, iz Slovenije, Češke, Poljske, Srbije, Njemačke, Francuske, Kolumbije, Velike Britanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Irske i Mađarske. A sve je počelo od 20. kolovoza na Zavižanu (sjeverni Velebit), otkuda su planinari krenuli Premužićevom stazom i trajalo do 25. kolovoza, sve do Starigrada. .

Najstariji sudionik bio je 76-godišnji Serge Risteau koji je prošao stazu od 48 kilometara, a zaljubljenicima planinarenja pridružilo se i osmero djece.

Sudionici su mogli izabrati biranja duže ili kraće staze, ponuda HIGHLANDER-a je bila poprilična: od 104 km (5 dana, HIGHLANDER), 48 km (3 dana, HIGHLANDER 55) i 31 km (30 sati, HIGHLANDER EXPERIENCE).

HIGHLANDER se upravo s Velebita proširio u 17 država svijeta s tendencijom daljnjeg širenja, a planinarenje kao aktivnost postaje sve atraktivnija ne samo onima koji vole avanture, nego i onima koji se žele odmaknuti od svakodnevnice. Uz to, donosi i hvalevrijednu promociji zemlji u kojoj se događanje odvija.

M.K.

 

Novalja.coom