Lika nekretnine

Hodočašće hrvatske vojske, policije i branitelja u Svetište Krvi Kristove u Ludbregu

Objavljeno: 03.09.2022

LUDBREG - Vojni biskup Jure Bogdan predvodio je na „Sveti petak“, 2. rujna svečano euharistijsko slavlje 23. hodočašća hrvatske vojske, policije i branitelja Sjeverozapadne Hrvatske u Svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu.

Hodočašće je počelo okupljanjem sudionika u župnoj crkvi nakon čega je uslijedila procesija prema Svetištu gdje je vojni ordinarij predvodio pobožnost Križnog puta, a hodočasnici su imali priliku za sakrament pomirenja.

Svečano misno slavlje predvodio je biskup Bogdan, a koncelebrirali su varaždinski biskup Bože Radoš, vojni i policijski kapelani te desetak svećenika iz Varaždinske i drugih biskupija.

Na početku misnog slavlja okupljene je pozdravio domaćin biskup Radoš izrazivši radost zbog hodočašća hrvatske vojske, policije, branitelja, invalida i veterana Domovinskog rata te njihovih obitelji.

Na početku homilije biskup Bogdan prisjetio se velikih izazova i kušnji za Crkvu i društvo posljednje dvije godine. Dok još nosimo posljedice izoliranosti i straha pred epidemijom i potresima koji su zadesili našu Domovinu, snašla su nas nova zla rata u Ukrajini, razaranje i stradanja, gospodarska nesigurnost što produbljuje osjećaj tjeskobe pred budućnošću. Baš zbog toga posebno smo radosni i zahvalni dobrome Bogu na ovome hodočašću, rekao je mons. Bogdan.

Na kraju homilije biskup Bogdan pozvao je okupljene da obnove vjeru u sakrament Euharistije po kojem Krist izlijeva milost spasenja na Crkvu te zaključio homiliju molitvom himna sv. Tome Akvinskog.

Pobožnost Križnog puta i misu animirali su pjevači Policijske klape sv. Mihovila iz Splita.

IKA/M.K.

 

Novalja.coom