Lika nekretnine

Susret savjeta mladih iz LSŽ

Objavljeno: 06.09.2022

OTOČAC - Grad Otočac je 2. rujna na prijedlog predsjednika Savjeta mladih Domagoja Matasića, prema predsjedniku Savjeta mladih Ličko–senjske županije Petru Butorcu,  ugostio sve savjete mladih koji djeluju na području županije u okviru prve sjednice Savjeta mladih LSŽ.

Okupljanje savjeta mladih pozdravili su gradonačelnik grada Otočca Goran Bukovac, Sanja Vladetić pročelnica za poslove župana te predsjednik Gradskog vijeća Tino Ostović.

Ova sjednica je bila posebna po tome što su se savjeti mladih sa područja Ličko-senjske županije prvi puta okupili i raspravljali o temama koje se odnose isključivo za mlade sa područja same županije. Također na sjednici je istaknuto raspravljanje o aktualnim pitanjima i izazovima s kojima se mladi susreću u svojim lokalnim zajednicama. Predstavnici savjeta mladih istaknuli su kako bi se trebalo poticati aktivaciju što više mladih u savjete mladih pošto na području županije djeluje pet od mogućih 13 savjeta mladih.

U okviru sjednice predstavnici savjeta mladih prezentirali su dosadašnje aktivnosti njihovih savjeta te su istaknuli neke od nadolazećih projekata u tekućoj godini te također projekte za sljedeću godinu. Mladi su istaknuli da očekuju da će ovakva sjednica ući u praksu naših savjeta jer kroz istu vide najveću priliku za izmjenu primjera dobre prakse te mogućnost za izradu zajedničkih projekata za mlade.

SM/M.K.

 

Novalja.coom