Lika nekretnine

Edukativno o očuvanju prirode

Objavljeno: 07.09.2022

KRASNO - U sklopu projekta Velebit bez plastike prvašićima Osnovne škole S. S. Kranjčević iz Senja, područnim školama Vjenceslav Novak iz Svetog Juraja i dr. Milan Anić iz Krasna podijeljene su promotivne boce za vodu za višekratno korištenje i platnene vrećice za čuvanje namirnica, koje su ih dočekale zajedno s knjigama na školskim klupama.

Ovim projektom nastoji se  doprinijeti ograničenju korištenja jednokratnih plastičnih proizvoda kao i uklanjanju otpadne plastike i drugih vrsta otpada iz prirode. Ujedno se nastoji posjetitelje kvalitetnije informirati o zbrinjavanju plastičnog otpada, kao i dodatno naglasiti pravila ponašanja u prirodi.

Svi promotivni materijali imaju jedinstven vizualni identitet kojim se dodatno ukazuje na štetnost plastike.

Konstantna edukacija posjetitelja prioritet je kojim se čuva prostor Parka u izvornom obliku, pogotovo u zaštićenom krškom području gdje je očuvanje ravnoteže ekosustava od izuzetne važnosti.

Uz promociju i podizanje svijesti javnosti o važnosti prirodnih vrijednosti unutar zaštićenih područja, kao i o njihovu održivom upravljanju, Nacionalni park Sjeverni Velebit promovira pristup koji nalaže da posjetitelji ne ostavljaju otpad u prirodi. Cilj je edukacija i podizanje razine svijesti naših posjetitelja o ekologiji, ali i poticaj da sve što unesu, sa sobom i odnesu iz Parka.

NPSV/M.K.

 

Novalja.coom