Lika nekretnine

7. hodočašće pripadnika Hrvatske kopnene vojske na Udbinu

Objavljeno: 09.09.2022

UDBINA - Pod geslom „On je MIR!“ jučer je na blagdan rođenja Blažene Djevice Marije, održano je 7. vojno hodočašće pripadnika Hrvatske kopnene vojske na Udbinu.

U sklopu hodočašća održana je najprije pobožnost križnoga puta na kojem su po postajama križ i zavjetnu svijeću nosili zapovjednici i prvi dočasnici postrojbi Hrvatske kopnene vojske, a potom su hodočasnici imali prigodu pristupiti sakramentu pomirenja.

Misno slavlje u crkvi Hrvatskih mučenika na Udbini predvodio je vojni ordinarij Jure Bogdan. U propovijedi je istaknuo otajstveni značaj Marijina rođenja u Božjem spasenjskom naumu.

U koncelebraciji s biskupom bili su generalni vikar Vojnog ordinarijata don Marko Medo, vojni dekan, vojni kapelani i svećenici Gospićko-senjske biskupije.

Na hodočašću su sudjelovali pripadnici Zapovjedništva i postrojbi Hrvatske kopnene vojske, predvođeni zapovjednikom Hrvatske kopnene vojske, general-pukovnikom Borisom Šerićem. Zapovjednik 7. granskog hodočašća Hrvatske kopnene vojske bio je brigadir Marin Kostelac iz Odjela G-7 Zapovjedništva HKoV.

Pjevanje je predvodila klapa Hrvatske ratne mornarice Sv. Juraj.

IKA/M.K.

 

Novalja.coom