Lika nekretnine

Razbojništvo, zolja, sprječavanje dokazivanja, ma svašta

Objavljeno: 19.09.2022

GOSPIĆ - Policijski službenici Službe kriminalističke policije i Postaje granične policije Donji Lapac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom i dvojicom maloljetnika zbog osnova sumnje da su počinili razbojništvo. Oni se sumnjiče da su 30. kolovoza u 00:30 sati u Donjem Lapcu naguravali 72-godišnjaka, kojeg su potom srušili na tlo i iz ruke mu otrgnuli torbicu s novcem. Protiv njih se nadležnom odvjetništvu za mladež podnosi posebno izvješće.

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom s područja Plitvičkih Jezera zbog osnova sumnje da je počinio dva kaznena djela, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, te sprječavanje dokazivanja kaznenog djela. On se sumnjiči da je pribavio i držao kod sebe vojno oružje, ručni raketni bacač tzv. zolju, koji je nakon počinjenja kaznenog djela kada je 26-godišnjak godišnjak na nogometnoj utakmici u Mukinjama ispalio iz zolje pirotehničko ili neko drugo eksplozivno sredstvo, sakrio u svojoj obiteljskoj kući i time spriječio i otežao dokazivanje u kaznenom postupku. Tijekom kriminalističkog istraživanja provedena je pretraga njegove obiteljske kuće kojom prilikom je pronađeno hladno oružje tzv. bokser, te će mu zbog nezakonitog posjedovanja zabranjenog oružja biti uručen obavezni prekršajni nalog. Također je utvrđeno da je on aktivno sudjelovao u navijačkim neredima na predmetnoj nogometnoj utakmici, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima. On je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske a protiv njega je nadležnomu državnom odvjetništvu dostavljena kaznena prijava.

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 13 prometnih nesreća. Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Korenice. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (5), Otočca (3), Korenice (2), Senja (1) i Novalje (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 17 prekršaja nevezanja sigurnosnim pojasom, 8 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer, 18. rujna u Gospiću kod 21-godišnjeg Perušićanina (1,36 g/kg).

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom