Lika nekretnine

Ma tko sve to može u naslov ugurati čega je sve bilo!

Objavljeno: 26.09.2022

GOSPIĆ - Policijski službenici Policijske postaje Senj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjim Riječaninom i 53-godišnjim Kutinjaninom zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonit lov i ribolov

Naime 64-godišnjak se sumnjiči da se je 22. rujna u večernjim satima u akvatoriju Donje Klade bavio podvodnim ribolovom s ronilačkom opremom, bocama za ronjenje, ronilačkim odijelom, maskom, perajama, podvodnim baterijskim svjetiljkama i podvodnom puškom kojom prilikom je i ulovio ribu, a u svemu mu je pomogao 53-godišnjak koji je upravljao brodicom, te mu pomogao kod unosa i iznosa ronilačke opreme. Protiv njih će nadležnomu državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

Tijekom proteklog vikenda u Nacionalnom parku (ne znamo kojem) su nepoznati počinitelji iz ruksaka 63-godišnje Njemice i 65-godišnjeg Francuza ukrali novčanike s novcem, osobnim dokumentima i bankovnim karticama. Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom proteklog vikenda evidentirana su dva pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava i to u petak kada je građanin u garaži u Otočcu pronašao dvije ručne bombe i u nedjelju kada je građanin u Buniću u suhozidu pronašao minobacačku minu. Bombe i minobacačku minu je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 11 prometnih nesreća

Jedna prometna nesreća je s teško ozlijeđenom osobom, a dogodila se u petak u 13,30 sati u Karlobagu kada je 68-godišnji Hrvat upravljao motociklom i uslijed neprilagođene brzine udario u motocikl mađarske kojim je u istom smjeru upravljao 45-godišnji Mađar. Nakon udarca mađarski motocikl udario je u osobni automobil, dok je drugi motocikl s vozačem odsklizao udesno van kolnika. U prometnoj nesreći je hrvatski vozač motocikla teško ozlijeđen, dok je mađarski državljanin lakše ozlijeđen.

Četiri prometne nesreće su s lakše ozlijeđenim osobama a dogodile su se na području Karlobaga (2 prometne nesreće u kojima su 4 osobe ozlijeđene), Gospića (1 prometna nesreća s 1 ozlijeđenom osobom) i Otočca (1 prometna nesreća s 1 ozlijeđenom osobom). Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3), Otočca (1), Senja (1) i Karlobaga (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 11 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je 25. rujna u Gospiću kod 49-godišnjeg Hrvata koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,77 g/kg.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom