Lika nekretnine

Previše prometnih nesreća

Objavljeno: 03.10.2022

GOSPIĆ - Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je sedam prometnih nesreća.
 
Jučer, 2. listopada u 21,40 sati u Vukšiću je došlo do prometne nesreće sa smrtno stradalom osobom. Nesreća se dogodila kada je 22-godišnji Lovinčanin upravljao pod utjecajem alkohola (1,10 g/kg) osobnim automobilom i sudario se s automobilom kojim je upravljao 26-godišnji Gospićanin. Uslijed zadobivenih ozljeda 26-godišnjak je preminuo na mjestu događaja, dok je 22-godišnjak teško ozlijeđen, te će protiv njega nadležnomu državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.
 
U subotu, 1. listopada u 13,30 sati u Šušanju se dogodila se prometna nesreća kada je 50-godišnji Nijemac upravljajući motociklom pao na kolnik i udario u osobni automobil kojim je upravljao 30-godišnji Francuz. U prometnoj nesreći je vozač motocikla teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u KBC Rijeka.
 
Jedna prometna nesreća s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Gospića, kao i ostale prometne nesreće koje su s materijalnom štetom (4).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđen je 21 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i tri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak, na autocesti A-1 kod 34-godišnjeg Hrvata (2,20 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 236 km/h izmjerena je 2. listopada na autocesti između čvora Gospić i odmorišta Zir kada je 58-godišnji Talijan upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području Hrvatske u trajanju od 1 mjeseca.

U petak, 30. rujna 2022. godine u Gospiću je građanin dragovoljno predao policijskom službeniku poluautomatsku pušku, dok je u subotu, 1. listopada 2022. godine na pašnjaku u Visuću građanka pronašla protuavionsko zrno call. 40 mm.

U nedjelju, 2. listopada 2022. godine na otvorenom prostoru u Ličkom Osiku pronađena je tromblonska trenutna mina M-60, a u Ličkom Novom topovsko zrno call. 105 mm. Navedena minsko-eksplozivna sredstva izuzeo je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u skladište do uništenja.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom