Lika nekretnine

Nitko iz Ličko-senjske županije

Objavljeno: 06.10.2022

OTOČAC – Jučer je to u elektroničkim medijima, a i na televizijama bila dosta dobro popraćena vijest, naime Povjerenstvo za nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika izabralo je 513 najuspješnijih djelatnika u području obrazovanja u školskoj godini 2021./2022.

Odabir je izvršen na temelju javnog poziva Ministarstva znanosti i obrazovanja, oni koji su prijavljeni, imali su priliku da budu odabrani, a oni koji se nisu prijavili, ili njihova sredina to nije učinila, nisu imali nikakve šanse, naravno.

Tako je povodom Svjetskog dana učitelja na svečanosti ministar Radovan Fuchs jučer dodijelio priznanja najuspješnijim odgojno-obrazovnim radnicima.


Pretraživanjem objavljene liste od 513 imena nije nam uspjelo pronaći ni jedno ime iz Ličko-senjske županije, niti iz jedne škole (možda nam je slučajno promaklo, radovali bismo se da jest). Tome su vjerojatno dva razloga: da se iz puke skromnosti nitko od učitelja nije htio sam prijaviti, ili da kolektiv nije bio u stanju iznjedriti one ponajbolje i prijaviti ih. Ili je u pitanju pak nešto treće. Ali činjenica je da je u ovoj akciji školstvo Ličko-senjske županije ostalo bijela mrlja na razini države.

M.K.

 

Novalja.coom