Lika nekretnine

ESG akademija

Objavljeno: 09.10.2022

OTOČAC - Nakon vrlo uspješne 3. međunarodne konferencije Podržimo održivo, Sektor za industriju i održivi razvoj Hrvatske gospodarske komore nastavlja s projektima na temu održivosti. Idući tjedan se pokreće ESG akademija na kojoj će vrlo praktično i konkretno tvrtkama biti pruženi alati i znanja za procese provedbe ESG transformacije. U situaciji geopolitičke i energetske krize, održivost više nije stvar opredijeljenosti, nego nužne potrebe, pogotovo u kontekstu nove europske regulative i obveze nefinancijskog izvještavanja.

ESG akademija zamišljena je kao niz strateških (općih) i usko specijaliziranih, sektorskih radionica koje će se održavati tijekom 2022. i 2023. godine. Polaznici radionica dobit će vrlo korisne informacije, usvojiti konkretne korake, učiti na primjerima dobre prakse, razmjenjivati iskustava i povezivati se kroz rad u grupama. U tom smislu, ovaj projekt predstavlja odmak od sličnih projekata o održivosti, o kojoj se do sada govorilo na vrlo općenitoj razini. Predavači su istaknuti domaći i strani stručnjaci iz svijeta akademije i realnog sektora. Sve radionice održavat će se isključivo uživo, u prostorijama Hrvatske gospodarske komore.

Prva uvodna strateška radionica bit će održana 13. i 14. listopada pod nazivom „Stvaranje održive tvrtke“, od 9 do 16 sati. Ova radionica namijenjena je svim sektorima. Nakon ove radionice, svaki idući mjesec održavat će se jednodnevne radionice namijenjene tvrtkama iz pojedinih sektora. Za sada su definirani termini za: energetiku (studeni), industriju gume i plastike te kemijska industrija (prosinac), turizam (veljača), financijske institucije (ožujak), građevinski sektor (travanj), metaloprerađivačka i elektroindustrija (svibanj), prehrambena (lipanj) i IT industrija (srpanj). Predviđena je još jedna opća strateška radionica i to 20. i 21. ožujka 2023. Paralelno se radi na otvaranju dodatnih termina za pojedine sektore i otvaranje dodatnih industrijskih sektor – obavještava Hrvatska gospodarska komora.

M.K. 

 

Novalja.coom