Lika nekretnine

Pet prometnih nesreća

Objavljeno: 10.10.2022

OTOČAC - Jedna prometna nesreća je sa smrtno stradalim osobama, a dogodila se je 9. listopada u 19,10 sati u Buniću. Nesreća se dogodila kada je 27-godišnji Udbinjanin za vrijeme dok mu je poništena vozačka dozvola upravljao osobnim automobilom bez registracijskih oznaka i s puknutom gumom na prednjem lijevom kotaču te sletio s ceste udarivši u prilazni most i zaustavio u odvodnom kanalu. Uslijed zadobivenih ozljeda na mjestu događaja smrtno je stradao vozač i 48-godišnja Udbinjanka.

Jučer, 9. listopada u 3,10 sati u Grabušiću se dogodila prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Prometna nesreća se dogodila kada je 24-godišnji Belišćanin upravljao osobnim automobilom te sletio s ceste i udario u kamenu stijenu. Vozač je teško ozlijeđen, dok je 24-godišnji Pleterničanin lakše ozlijeđen.

Dvije prometne nesreće su s lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Senja i u njima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Jedna prometna nesreća je s materijalnom štetom, a dogodila se na području Otočca.

Ovog vikenda provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu.
U tom periodu utvrđeno je 30 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 8. listopada u Gospiću kod 51-godišnjeg Gospićanina (3,48 g/kg).

On je uhićen i protiv njega je podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu koji mu je Rješenjem odredio zadržavanje do 15 dana, te je predan u Zatvor u Gospiću.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom