Lika nekretnine

Bogat crnokronikaški vikend

Objavljeno: 17.10.2022

GOSPIĆ - Policijska postaja Gospić zaprimila je prijavu 30-godišnjaka da je oštećen kaznenim djelom računalne prijevare. Naime, oštećeni je putem internetskog oglasnika oglasio prodaju artikla, nakon čega mu se obratila nepoznata osoba pri tom mu predloživši da putem internetske stranice ispuni podatke za dostavu, a zatim mu je poslana poveznica gdje je unio podatke za transakciju. Oštećeni je nakon danih podataka sa svoje bankovne kartice ubrzo shvatio da je nepoznata osoba iskoristila te podatke s obzirom da mu je s računa podignut novac. Dakle, nepoznata osoba je oštećenog dovela u zabludu, domogavši se njegovih podataka, koje je iskoristila i izvršila on-line plaćanje u iznosu od više tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac jučer su u Otočcu zaustavili 49-godišnjaka i utvrdili kako upravlja osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola (2.93 g/kg), te kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument sa slikom na temelju kojeg bi dokazao svoj identitet. On je uhićen i biti će uz optužni prijedlog doveden u nadležni sud.

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je pet prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.


Izdvajamo prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, a dogodila se 16. rujna oko 18,30 sati u jestu Prvan Selu kada je 16-godišnjak upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, te zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor udarivši u stražnji dio traktorskog priključka kojim je u istom smjeru upravljao 59-godišnji Zagrepčanin. Nakon udarca u traktorski priključak, automobilom slijeće s ceste i udara u betonski stup električne mreže, a potom i u prometni znak. Vozač automobila je lakše ozlijeđen, te je nakon liječničke pomoći otpušten na kućnu njegu.
Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a evidentirane su na području Korenice (2), Gospića (1) i Senja (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su 23 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Otočcu kod 49-godišnjeg Hrvata (2,93 g/kg) 

Jučer je građanka u Senju dragovoljno predala poluautomatsku pušku i 21 komad streljiva, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom