Lika nekretnine

Samo promet

Objavljeno: 24.10.2022

GOSPIĆ - Policijski službenici Postaje granične policije Korenica su u petak u Udbini zaustavili osobni automobil riječke registracijske oznake. Utvrdili su da automobilom upravlja 50-godišnji Udbinjanin kojem je zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova ukinuta i oduzeta vozačka dozvola, te da je pod utjecajem alkohola (0,59 g/kg). Nadalje je utvrđeno da nije bio vezan sigurnosnim pojasom i da kod sebe nije imao prometnu dozvolu. On je isključen iz prometa, uhićen, te je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu koji mu je rješenjem odredio zadržavanje u zatvoru u Gospiću.

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri prometne nesreće koje su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića i Otočca.

U petak je na području Policijske uprave ličko-senjske provedena je preventivno-represivna akcija „Pojas i mobitel“ kojom prilikom su policijski službenici kontrolirali 59 vozila i 65 osoba, te utvrdili ukupno 37 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, i to:

  • 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
  • 7 prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje, 
  • 1 prekršaj tehničke neispravnosti vozila,
  • 1 prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme dok je vozačka dozvola poništena,
  • 2 prekršaja prekoračenja brzine,
  • 2 prekršaja nepropisnog parkiranja
  • 4 ostala prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 


Provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

Tijekom vikenda utvrđeno je ukupno 38 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju u Rudanovcu, Općina Plitvička jezera, kod 43-godišnjeg Bosanca (2,17 g/kg).

Jučer su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u Podumu, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 60 km/h, zaustavili 25-godišnjeg Otočanina, vozača osobnog automobila kojem je utvrđena brzina od 142 km/h. Izdan mu je obavezni prekršajni nalog na iznos od 5 000 kuna, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja „B“ kategorijom na teritoriju Hrvatske u trajanju od 1 mjeseca.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom