Lika nekretnine

Kažnjeni zbog počinjenih prekršaja u cestovnom prometu

Objavljeno: 28.10.2022

GOSPIĆ - Prekjučer su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske i Policijske postaje Otočac u suradnji s inspektorima inspekcije cestovnog prometa, djelatnicima Carinske uprave i Hrvatskih cesta na autocesti odmorištu Sokolac - Brinje zapad proveli preventivno-represivnu akciju s naglaskom na kontrolu tehnički neispravnih motornih vozila, vrijeme dozvoljene vožnje i nekorištenja propisanih dnevnih, tjednih i mjesečnih odmora i drugih prekršaja kao što su nekorištenje sigurnosnog pojasa i upravljanja  pod utjecajem alkohola.
 
Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije policijski službenici kontrolirali su 47 vozila i vozača, te je utvrđeno 17 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Policijski službenici zaustavili su i:

- teretni automobil vinkovačke registracijske oznake kojim je prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita upravljao 26-godišnjak iz Starih Jankovaca. On je isključen iz prometa, uhićen i biti će uz optužni prijedlog doveden u nadležni sud;

- osobni automobil šibenske registracijske oznake kojim je upravljao 23-godišnjak iz Knina kojem je ponuđeno testiranje na prisutnost opojnih droga u organizmu, no isti se odbio testirati, te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu;

- osobni automobil zadarske registracijske oznake kojim je pod utjecajem alkohola (1,17 g/kg) upravljao 56-godišnjiZadranin, te je isti isključen iz prometa i uručen mu je obavezni prekršajni nalog. Policijski službenici su ga nakon par sati ponovno zatekli kako pod utjecajem alkohola (0,83 g/kg) upravlja osobnim automobilom. Uhićen je i uz optužni prijedlog će biti doveden u nadležni sud. 

PU ličko-senjska

 

 

Novalja.coom