Lika nekretnine

Ministar obrane u Gospiću povodom 30. obljetnice 9. gbr Vukovi

Objavljeno: 29.10.2022

GOSPIĆ - Ministar obrane Mario Banožić je u petak 28. listopada 2022. godine položio vijenac i zapalio svijeću kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata u Gospiću, a u sklopu obilježavanja 30. obljetnice ustrojavanja 9. gardijske brigade Vukovi i obljetnice ustrojavanja Motorizirane bojne Vukovi.

Uz ministra obrane bio je i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, župan Ernest Petry, predsjednik Udruge ratnih veterana 9. gardijske brigade Antonio Šebalj i drugi predstavnici braniteljskih udruga.

Ministar obrane istaknuo je kako je ključna poruka današnjeg dana sjećanje na sve umrle, poginule i nestale pripadnike „Vukova“.

-Suosjećam s članovima obitelji poginulih, nestalih i stradalih branitelja pripadnika 9. gardijske brigade Vukovi i obiteljima svih ostalih branitelja koji su svojom žrtvom pridonijeli ostvarenju velike pobjede u Domovinskom ratu. Od srca upućujem i čestitku povodom 30. obljetnice ustrojavanja 9. gardijske brigade Vukovi i obljetnice ustrojavanja motorizirane bojne Vukovi. Ministarstvo obrane daje punu podršku udrugama hrvatskih branitelja. Na svim obilježavanjima stojimo uz gardijske postrojbe, tako i na današnjem obilježavanu 30. obljetnice 9. gardijske brigade, a to ćemo činiti i u budućnosti - rekao je Banožić.

-Pripadnicima Vukova želim da se nastave izgrađivati u ljudskom i vojničkom pogledu, da svaki dan koristite za napredak i doprinos Hrvatskoj vojsci - zaključio je ministar Banožić.

-Uloga i doprinos pripadnika ove brigade je nemjerljiva. Ovo je 30. obljetnica, obljetnica gdje skrušeno, u sjećanje na sve ono što smo doživjeli u Domovinskog ratu, iskazujemo zahvalu ljudima koji su bili spremni svoje živote položiti na Oltar domovine - poruka je ministra Medveda.

Ministarstvo obrane

 

Novalja.coom