Lika nekretnine

Tri radna panela i večernji networking

Objavljeno: 01.11.2022

OTOČAC – Međunarodna konferencija o ženama u poduzetništvu "Žene i točka" tradicionalno se održava i ove godine u organizaciji HGK - Županijske komore Otočac. Uspješne poduzetnice iz Hrvatske i zemalja u susjedstvu – Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije i Srbije, okupit će se 2. prosinca s početkom u 10 sati u Gackom pučkom otvorenom učilištu u Otočcu kako bi razmijenile iskustva i znanja te stvorile partnerstva.

Konferencija promiče uspješnost žena u poduzetništvu, uz primjere dobre prakse iz Hrvatske i zemalja u regiji te razmjenu iskustava i znanja s aktualnim temama uz panel-raspravu i izvrsne predavače. Međunarodni karakter konferencije pridonosi ciljevima povezivanja poduzetnica na međunarodnoj razini, čime se potiče gospodarska suradnja sa zemljama u okruženju.

Kroz tri panel rasprave 15 uspješnih, poslovnih i ambicioznih žena podijelit će svoja iskustva na međunarodnoj konferenciji Žene i točka u organizaciji Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Otočac.

Prvi od panela jest Transformacija posla u karijeru. Karijera u poduzetništvu je dinamična kategorija i odnosi se na sve što čovjek radi, a ne samo na posao i na zanimanje. Ona obuhvaća i obrazovanje, uloge u obitelji i sve aktivnosti kojima se pojedinac bavi u slobodno vrijeme. Koje su osnovne razlike između karijere i posla? Odgovor na to pitanje dat će pet vrhunskih panelistica: Gordana Nikolić, Tina Tödtling, Slavica Grkeš, Elizabeta Božičević i Zorana Ivić.

Drugi panel nosi naziv Digitalna transformacija ženskog biznisa - navigacija novim poslovnim poljima. Uvod u panel napravit će Sanja Šimić, direktorica Centra za digitalni razvoj HGK. Predviđanja govore da će se u idućih dvadesetak godina poslovno okruženje iz temelja izmijeniti. Koje su najveće prepreke provođenja izmjena poslovnog okruženja? Detaljan odgovor na ovo pitanje dati će vam pet stručnjakinja: Araksi Mikaelijan, Gordana Soldo, Ivana Bošković, Jelena Milojković i Tanja Fric.

Treći panel jest Usuditi se i ne oklijevati – formula uspjeha održivog poslovanja. Uvod u panel napravit će Slavica Miličić, osnivačica tvrtke Održivo društvo iz Gračaca. Tvrtke se svakodnevno susreću s izazovima da svoje poslovanje što više usmjere prema održivom razvoju. Briga za okoliš i zdravlje ljudi nikada nije bila toliko visoko na listi prioriteta tvrtki i društva kao sada. Jesmo li zaista društveno odgovorni i održivi ili samo želimo da nas drugi takvima vide? Više o ovoj temi reći će: Antonela Brajković Cesar, Antonija Milković, Zilha Jusić, Nuša Kotoraj i Nikolina Perša.

Uz radni dio konferencije organiziran i večernji networking u Book cafeu Paradiso gdje će uz gošću Branku Novosel tema biti Kako pomoću Mindfulnessa voditi sebe i druge te lakše prebroditi ova izazovna vremena?.

Novost ove godine jest mogućnost zakupa izložbenog prostora tijekom konferencije. Konferencija je i platforma na kojoj se zainteresirani mogu predstaviti sa svojim proizvodima i uslugama te umrežiti s drugim ženama.

M.K.

 

Novalja.coom