Lika nekretnine

Jučer dodijeljene zlatne kune i priznanja za dugogodišnja poslovanja

Objavljeno: 05.11.2022

OTOČAC – Jučer je u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Otočac održana svečana sjednica Gospodarskog vijeća i dodjela Zlatne kune i priznanja za 20. i 30. godišnjicu neprekinuta poslovanja.

Uvodno je predsjednik Županijske komore dr. Joso Brajković ukratko iznio najbitnije pokazatelje o poslovanju u 2021. g., naglašavajući postojeće trendove u poslovanju, odnosno poteškoće koje su se nagomilale na period kojekakvih zabrana vezanim za koronu, a sada na inflatorna kretanja, problematiku s porastom cijena energenata i globalnim negativnim kretanjima u svijetu.

Potom je zanimljivo izlaganje imala Ana Vrkljan o mikro kreditiranju koji se može realizirati kroz HAMAG-BICRO za male i srednje poduzetnike.

Potom je uslijedila dodjela zlatnih kuna tvrtkama koje su imale najuspješnije poslovanje u kategoriji male, srednje i velike tvrtke.

Zlatnu kunu za najuspješniju malu tvrtku dobio je HM d.o.o. Brinje, tvrtka osnovana tek 2020. g., koja je od dva zaposlena došla na 23 zaposlena i koja se pravi preradom drvnom sortimenta, poput piljenja i obrade poluoblica, drvenih podova, drva za građenje, brodskih podova, parene i sušene bukve, ogrjevnog drva, piljene građe i drugih različitih drvenih elemenata. Tvrtka se također bavi i prijevozom robe. U tijeku su i ulaganja u daljnji razvoj proizvodnje s ciljem postizanja višeg stupanja finalizacije poput proizvodnje ploča od masivnog drveta i dr.

Zlatnu kunu na najuspješniju srednju tvrtku dobio je Kroma d.o.o. iz Gospića. Ova tvrtka posluje od 2008. g. isključivo privatnim kapitalom. Ima 32 zaposlenika te ima još tri obiteljska društva u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Nudi sveobuhvatnu uslugu u industriji pranja različitih vrsta vozila: od savjetovanja i podrške u planiranju i razvoju projekata do prodaje, isporuke, montaže i servisnog održavanja opreme za pranje, poput samoposlužnih autopraonica, automatskih praonica, portala, sustava za pranje kamiona i autobusa, automatiziranih tunelskih sustava i profesionalnih visokotlačnih perača, kao i cjelokupni asortiman rezervnih dijelova i kemikalija za pranje. Pružaju i specijalizirane usluge montaže najnaprednijih sustava za pranje u diljem Europe. Trenutno u poslovnoj zoni Derale u Gospiću provode projekt „KROMA CAR WASH FACTORY“. To je rezultat višegodišnjeg procesa transformacije poslovanja društva usmjerenog optimizaciji poslovnog procesa, razvijanju inženjerskog odjela i vlastitog proizvodnog pogona, te izgradnji novih uredskih i skladišnih prostora. Ova tvrtka je dobitnik Zlatne kune i za prošlu godinu.

Zlatnu kunu za najuspješniju veliku tvrtku dobio je Calcit Lika d.o.o. Gospić. Ova tvrtka je osnovana 2006. g., a temeljni kapital je strani. Zapošljava 91 radnika. Calcit Grupa je jedan od vodećih proizvođača pigmenata kalcijevog karbonata, funkcionalnih dodataka i granulata na europskom tržištu. Koristi suhu tehnologiju proizvodnje kalcij-karbonatnog punila za u industriji boja i umjetnih masa u Hrvatskoj, Njemačkoj, Poljskoj, Mađarskoj. Proizvodnja je udvostručena s novim pogonom za proizvodnju mokrih punila i pigmenata jer je to dragocjena sirovinska komponenta u proizvodnji papira. Calcit Lika d.o.o. je dobitnik certifikata bonitetne izvrsnosti, jednog od najvažnijih europskih standarda kojima se definira kvaliteta poslovanja, i koji je međunarodno priznata oznaka ekonomske kvalitete poslovnog subjekta. Tvrtka je dobitnica plakete Zlatna kuna za srednja poduzeća u 2018., 2019. i 2020. godini, a u 2021. godinu je dobitnica plakete Zlatna kuna za veliko poduzeće.

Potom su poduzetnicima podijeljena priznanja za dugogodišnje neprekinuto poslovanje za 20 i 30 godina rada.

Priznanje za 20 godina poslovanja dobitnici su:

 1. TVRDINIĆ F d.o.o. Otočac,
 2. MACOLA d.o.o. Korenica,
 3. NETDOMENA d.o.o. Senj,
 4. CHERY d.o.o. Novalja,
 5. NEDA SENJ d.o.o. Senj,
 6. PRIZMA d.o.o. Karlobag.
 7. NEDA Senj d.o.o. Senj
 8. Prizma d.o.o. Karlobag.

Priznanje za 30 godina poslovanja dobitnici su:

 1. HADRIA d.o.o. Novalja,
 2. GIVI d.o.o. Otočac,
 3. GOGO d.o.o. Otočac,
 4. KONI d.o.o. Gospić,
 5. MIRNI KUTAK d.o.o. Otočac,
 6. VETERINARSKA AMBULANTA OTOČAC d.o.o. Otočac,
 7. MAJSIĆ d.o.o. Otočac,
 8. MARTIN d.o.o. Rizvanuša,
 9. GAJA d.o.o. Brinje,
 10. LINEA-COMMERCE d.o.o. Otočac,
 11. ZAM MODUS d.o.o. Gospić,
 12. GEO-LIKA d.o.o. Gospić,
 13. BUTORAC d.o.o. Gospić,
 14. DAMI d.o.o. Otočac,
 15. GACKA d.o.o. Ličko Lešće,
 16. KROJAL d.o.o. Otočac,
 17. PAVELIĆ d.o.o. Gospić,
 18. ELM d.o.o. Gospić,
 19. VAL d.o.o. Gospić,
 20. MALI RAJ d.o.o. Gospić,
 21. PLITVIČKA JEZERA TEX d.o.o. Vrhovine,
 22. ZODIJAK d.o.o. Gospić,
 23. VERITAS d.o.o. Otočac,
 24. ELEKTROTEH d.o.o. Gospić,
 25. VITAL d.o.o. Otočac,
 26. PROZORINA d.o.o. Otočac,
 27. OCR-12 d.o.o. Gospić,
 28. FALKUŠA d.o.o. Gospić.

M.K.

 

Novalja.coom