Lika nekretnine

Dosta prometnih nesreća

Objavljeno: 14.11.2022

GOSPIĆ - Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je šest prometnih nesreća.

Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Korenice. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Senja (1), Otočca (1) i Novalje (1).

Tijekom proteklog vikenda provedena je preventivno-represivna akcija u prometu usmjerena na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom razdoblju utvrđeno je osam prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Vukšiću kod 23-godišnjaka (2,08 g/kg).

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim Otočaninom zbog osnova sumnje da je počinio tri kaznena djela i to kazneno djelo prijetnje, prisile prema službenoj osobi i oštećenje tuđe stvari. Sumnjiči se da je 12. studenoga u Otočcu oko 3 sata tijekom postupanja prema njemu prijetio smrću, te fizički napao policijske službenike i dvojicu lakše ozlijedio, pokušavajući ih spriječiti u daljnjem obavljanju poslova iz nadležnosti policije. Osumnjičenik je također oštetio službeno policijsko vozilo i razbio staklo na vratima u policijskoj postaji. On je uhićen, predan pritvorskomu nadzorniku, a kaznena prijava protiv njega podnesena je nadležnomu državnom odvjetništvu.

U nedjelju je građanin dojavio da je u Visuću pronašao minsko-eksplozivno sredstvo. Izlaskom policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu utvrđeno je da se radi o minobacačkoj mini call. 60 mm u oštećenom stanju. S obzirom na oštećenja, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu ju je uz poduzimanje svih sigurnosnih mjera uništio na mjestu pronalaska.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom