Lika nekretnine

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara od 11. do 20. studenoga

Objavljeno: 15.11.2022

VUKOVAR - Cjelokupni program Dana sjećanja na žrtvu Vukovara započeo je 11. studenoga i traje do 20. studenoga, kada završava svetom misom u crkvi sv. Filipa i Jakova nakon obilježavanja na Ovčari. Kao i svake godine, program obuhvaća razne manifestacije kulturnog te edukativnog karaktera, a u njega su uključene gradske ustanove te udruge proizišle iz Domovinskog rata.

Ono što je novo u odnosu na prethodnu godinu je da se program kao i molitva večer uoči 18. studenoga vraća u dvorište bolnice. Ove godine Odbor je prihvatio prijedlog da Kolonu sjećanja uz hrvatske branitelje te članove obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja Vukovara povedu i oni koji su kao djeca pretrpjeli ratna razaranja Vukovara.  

18. studenoga u 10 sati u dvorištu Nacionalne memorijalne bolnice „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar započeti će program pod nazivom Vukovar – mjesto posebnog domovinskog pijeteta.

Po završetku programa krenuti će Kolona sjećanja koja će iz dvorišta bolnice uobičajenom trasom ulicama grada sve do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata gdje će uslijediti odavanje počasti polaganjem vijenaca te sveta misa.

M.K.

 

Novalja.coom