Lika nekretnine

Razbijao u trgovačkom centru, a potom i vrijeđao policijske službenike

Objavljeno: 05.12.2022

OTOČAC - U petak, 2. prosinca u 19:20 sati u trgovačkom centru u Otočcu 39-godišnji hrvatski državljanin je narušavao javni red i mir tako da je pod utjecajem alkohola (1,50 g/kg) rušio regale i bacao razne prehrambene artikle s polica.

S obzirom da se htio udaljiti s mjesta događaja i oglušio se na naredbe policijskih službenika, prema njemu su zbog sprječavanja bijega uporabljena sredstva prisile tjelesna snaga i sredstva za vezivanje.

Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja u policijskoj postaji, omalovažavao je i vrijeđao policijske službenike.

On je uhićen i zbog počinjenih prekršaja iz članka 13. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira uz optužni prijedlog doveden u nadležni sud.

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je sedam prometnih nesreća.

Jedna prometna nesreća je s dvije lakše ozlijeđene osobe i jedna prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom, a dogodile su se na području Gospića.

Izdvajamo prometnu nesreću s teško ozlijeđenom osobom koja se dogodila jučer, 4. prosinca oko 17,15 sati  u Metku kada je 26-godišnjak upravljao teretnim vozilom i uslijed neprilagođene brzine kretanja udario u neosvijetljeni i neregistrirani mopeda kojim je upravljao 68-godišnjak pod utjecajem alkohola (0,85 g/kg) koji je odbačen izvan kolnika. Vozač mopeda je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću, a protiv vozača teretnog vozila slijedi kriminalističko istraživanje.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3) i Otočca (2).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom razdoblju utvrđeno je sedam prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 4 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u Otočcu kod 45-godišnjaka (2,48 g/kg)

 

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom