Lika nekretnine

Seminar o novom uvoznom sustavu HRAIS 2

Objavljeno: 15.12.2022

OTOČAC - Sektor za promet Hrvatske gospodarske komore u suradnji sa Carinskom upravom RH organizira HRAIS 2 seminar, koji će se održati u srijedu, 21. prosinca u 11 sati u HGK u Zagrebu.

U skladu s uredbama EU, odlukama EK o uspostavi programa rada u pogledu razvoja i uvođenja elektroničkih sustava iz CZU-a  carinske službe država članica EU-a dužne su  na temelju dizajn i funkcionalnih zahtjeva dovršiti novu informatičku aplikaciju i pustiti ju u produkciju 1. siječnja 2023. godine.

Predavači će upoznati slušatelje s novostima koje novi uvozni sustav HRAIS2 donosi te razlikama u odnosu na sustav koji se koristi od 2013. – HRAIS.

Seminar je namijenjen gospodarskim subjektima koji se bave uvozom roba iz trećih zemalja te gospodarskim subjektima koji se bave poslovima carinskog zastupanja (tzv. špediteri) u Hrvatskoj“.

Za poslovne subjekte koji plaćaju članarinu HGK, sudjelovanje je uključeno u članarinu, dok je za tvrtke koje ne plaćaju članarinu HGK, obrte i druge nečlanice cijena 750 kuna po polazniku.

Prijava sudjelovanja je obavezna obrascem na web stanici HGK, najkasnije do ponedjeljka 19. prosinca. Broj mjesta je ograničen i seminar se ne prenosi online.

M.K.

 

Novalja.coom