Lika nekretnine

Bespovratna sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia

Objavljeno: 22.12.2022

OTOČAC - Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa „Business Development and Innovation Croatia“, za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta, objavljen je 23. studenoga ove godine i bit će otvoren do 31. siječnja iduće godine.
 
Glavni fokus programa su inovacije zelene industrije (proizvodna i prerađivačka industrija) i plavi rast (pomorska industrija, plava energija, turizam malih razmjera i drugo).
 
Program se financira iz Norveškog financijskog mehanizma  za razdoblje 2014 - 2021,  a upravitelj fonda je Innovation Norway.

Područja koja se mogu financirati ovim programom odnose se na inovativne tehnologije, procese i usluge, održivi razvoj poslovanja, "ozelenjivanje" postojećeg poslovanja i poslovnih procesa kao i razvoj i implementaciju inovativnih proizvoda i usluga. Projektne aktivnosti moraju biti dovršene do 30. travnja 2024. godine.

Ukupni proračun ovog programa za razdoblje 2014. – 2021., iznosi oko 22 milijuna eura, od čega je u trećem pozivu hrvatskim poduzetnicima na raspolaganju nešto više od šest milijuna eura.

M.K.

Novalja.coom