Lika nekretnine

Prometne, prijetnje i pronalazak odbačena oružja

Objavljeno: 27.12.2022

GOSPIĆ – Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog produženog vikenda evidentirano je sedam prometnih nesreća. Jedna prometna nesreća je s teško ozlijeđenom osobom, a dogodila se u petak, 23. prosinca u 15,40 sati na autocesti na području grada Gospića. Nesreća se dogodila kada je 67-godišnji Hrvat upravljao osobnim automobilom i sletio van kolnika u kanal oborinskih voda. Vozač i 41-godišnji putnik su teško ozlijeđeni i zadržani na bolničkom liječenju.

Dvije prometne nesreće su s lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića gdje je šest osoba lakše ozlijeđeno i na području Otočca gdje je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3) i Korenice (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 6 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i dva prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 24. prosinca 2022. godine u Gospiću kod 22-godišnjaka (1,59 g/kg).

Policijski službenici Policijske postaje Senj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim Senjaninom zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela prijetnje i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Sumnjiči se da je u petak, 23. prosinca u Senju prijetio teškim ozljeđivanjem 44-godišnjakinji. U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga prostorija koje on koristi u kojoj je pronađen automat, tri spremnika za automate, 65 komada raznog streljiva, četiri granate za ručni bacač, manevarski metak za ručni bacač i 40 komada industrijskog eksploziva, koje je neovlašteno posjedovao.  

On je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave primorsko-goranske, te je protiv njega podnijeta kaznena prijava nadležnom državnomu odvjetništvu.

U petak, 23. prosinca, dojavio je muškarac da je u šumskom predjelu Melinovca pronašao minsko-eksplozivno sredstvo. Izlaskom policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu utvrđeno je da se radi o ručnom bacaču raketa tzv. zolji, te je izuzeo bacač i pohranio ga u skladište do uništenja.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom