Lika nekretnine

31,7 milijun eura za pogođene učincima rata u Ukrajini

Objavljeno: 10.01.2023

OTOČAC - U postupak e-savjetovanja upućeni su nacrti natječaja iz Programa ruralnog razvoja za provedbu Mjere 22 koja se odnosi na izvanrednu privremenu potporu poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni učinkom ruske invazije na Ukrajinu, vrijedne 31,7 milijuna eura. Cilj ove potpore je ublažavanje posljedica rata i osiguravanja likvidnosti poljoprivrednika i MSP-ova, a nacrti natječaja su u javnom savjetovanju do 19. siječnja.

Na Natječaju Mjere 22 za poljoprivrednike prihvatljivi korisnici su poljoprivredna gospodarstva ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva > 3.000 EUR SO, koja sudjeluju u mjeri 10 i/ili 11 Programa ruralnog razvoja u 2022. godini, a dodjeljivat će im se paušalna potpora u iznosu od tisuću do 15.000 eura.

Na Natječaju Mjere 22 za MSP-ove prihvatljivi korisnici su ekološki prerađivači u rangu mikro, malih i srednjih poduzeća registrirani za preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda, osim proizvoda ribarstva, a primit će paušalnu potporu u iznosu od 3.000 do 25.000 eura – priopćava Ministarstvo poljoprivrede.

M.K.

 

Novalja.coom